Hier vindt u een overzicht van alle professionals die zich hebben aangemeld.

Rating
Onze voorkeur
Professionals
Naäma Zorg
Naäma Zorg
Adina Boers-Roskamp
Braamweg 3F, Haaksbergen, Nederland

Naama Zorg is een kleine organisatie die van uit het hart werkt met mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking. Zo kunnen we thuis of op een andere locatie de zorg bieden die gevraagd wordt.

Over jezelf: Mijn naam is Adina Boers-Roskamp, al 10 jaar zet ik me in om Naama zorg uit te leven in een mooie organisatie met een hart voor de mensen.

Werkwijze: Onze wens is om mensen de zorg te geven die ze nodig hebben, en dit doen we door naar de mens te kijken en vragen te stellen. Zo komen we tot een complete zorg vraag en de de kijk of de Naama zorg die zorg kan leveren.

Doelgroep: Jongeren en jongvolwassenen met een beperking.
dit kan zich uiten in een lichamelijke, geestelijke of beiden.

Logo-Irma-Zorgt-Png[1].png
Logo-Irma-Zorgt-Png[1].png
irma-bruggeman-3[1].jpg

Over jezelf: Na mijn HBO-Verpleegkunde studie deed ik ervaring op in de gehandicaptenzorg, ouderen- en gezinszorg en de psychiatrie in zowel Twente als de regio Amsterdam. Daarna deed ik een Mediastudie en schreef, produceerde en regisseerde uiteenlopende producties voor televisie en bedrijven.

Doordat mijn zoon eind 2010 door een val gehandicapt raakte kwam ik weer in de zorg terecht. Na jaren ploeteren en zorgen is hij weer op de rit en krijg ik van allerlei mensen de vraag hoe ik dat geregeld heb. Ook mijn eigen gezondheid heeft een aantal jaar flink onder druk gestaan en dat heeft mij weerbaar en ervaringsdeskundige gemaakt. Situaties die voor veel mensen enorm complex zijn, zie ik na zoveel jaren gecompliceerde zorgervaring als iets wat ik eenvoudig kan oplossen.

Ik maak nog steeds graag films en documentaires maar haal ook veel voldoening uit het doorgeven en benutten van mijn kennis en eigen ervaring in de zorg. Vooral nu de nood in de gehandicapten- en ouderenzorg zo hoog is.
Werkwijze: Omdat ik al bijna 25 jaar als zelfstandige werk, is het eenvoudig om mijn diensten in de lichamelijke en geestelijke zorg ook zelfstandig aan te bieden, waardoor ik zowel lange als kortdurende opdrachten kan aannemen en zeer flexibel ben in mijn beschikbaarheid.

Nadat ik telefonisch met je heb afgesproken, kom ik langs om je zorgvraag in kaart te brengen. Ik maak vervolgens een inschatting van uren en sluit daarop een modelovereenkomst van opdracht met je af, die we beiden te allen tijde kunnen beëindigen. Voor incidenteel geleverde zorg kan ik je een factuur doen toekomen.
Doelgroep: Ouderen, verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten

 

Kijk op mijn website om over mijn ervaring met diverse mensen en zorgsituaties te lezen: Kijk op mijn website om over mijn ervaring met diverse mensen en zorgsituaties te lezen

logo_ontspan.png

Welkom bij: Ontspan hypnotherapie is gespecialiseerd is hypnose en VR trainingen. Inzetbaar bij angsten, stress, burnout chronische pijn, zelfvertrouwen issues, PDS en verwerkingsproblematiek. Een praktijk gericht op resultaat. De eerste stap is dat je alle informatie krijgt over hypnose: wat is het en wat is het vooral niet. Er zijn nl. veel misvattingen over hypnose. Je veilig voelen en goed geinformeerd zijn is een goede basis om een sessie aan te gaan. Dit kan aansluitend maar als je eerst de informatie wil laten bezinken dan kan dit ook.

Over jezelf: Mijn naam is Carla. Nadat ik zelf kennis had gemaakt met hypnose en de werking hiervan snapte ik niet dat niet veel meer mensen deze vorm van therapie kennen. Het resultaat een eigen praktijk Hypnotherapie.
Ik ben getrouwd heb 3 kinderen en doe dit werk met veel plezier en vind het prachtig om te zien hoe clienten baat hebben bij hypnose.
Ik werk met diercete hypnose, regressie, innerchild, parts therapie, hypno cell en medische hypnose. Complementair geef ik VR trainingen om angsten tegen te gaan.
Werkwijze: Elke sessie wordt op jouw wensen aangepast want we zijn immers allemaal verschillend. Echter is er altijd wel een basis: eerst krijg je alle informatie over hypnotherpie en of de VR training. Daarna gaan we je hoofddoel van de sessie bespreken. Vanuit daar starten we de sessie die 1,5 uur tot 2 uur kan duren. We gaan samen op zoek naar de probleemveroorzaker en dan daar het oplossen.
Doelgroep: Iedereen kan in hypnose! De VR trainingen zijn gericht op angsten.
Wie zie ik veel in de praktijk? Mensen met angsten, zelfbeeld, zelfvertrouwen. stress, PDS, burnout, chronische pijn.
Categorie: alternatieve geneeskunde
Geregistreerd: CAT GAT

Praktijk-InMens-logo-staand-lowres.jpg
Oosterstraat 2 (verdieping 3A), Enschede, Nederland

Welkom bij: Praktijk InMens, praktijk voor psychosociale therapie waarbij ik je ondersteun bij psychische klachten.

Werkwijze: Psychosociale therapie
Oplossingsgerichte therapie
CGT
Gestalttherapie
Gesprekstherapie
Positieve psychologie
Ervaringsgerichte therapie
EMDR

Doelgroep: Praktijk InMens biedt ondersteuning aan bij psychische problemen aan volwassenen. Deze thema’s komen vaak voor:
– Keuzeproblematiek
– Moeite met het stellen van grenzen
– Stressklachten
– Somberheid en depressie
– Eenzaamheid
– Angst en boosheid
– Werkgerelateerde problemen
– Studie gerelateerde problemen
– Relatie problemen
– Prikkelbaarheid en alertheid
– Identiteitsproblemen
– Seksuele identiteit, coming-out problematiek
– Angstgevoelens
– Eetproblemen
– Rouw en verlies

Geregistreerd: De NFG: 8827
RBCZ: 190458R
AGB code W.J.C. Chang-Postel: 90107177
AGB code Praktijk InMens: 90066380
LV POH-GGZ: 1869

Jorieke_Chris_01.jpg
Tulpstraat 28, Hengelo, Nederland

Over jezelf: Ik ben Jorieke Kroeze – Meijners. Sinds 2011 begeleid ik kinderen met autisme in thuisprogramma’s met Contactgericht Spelen en Leren en Growing Minds. Ook heb ik ruimte ervaring met het werk als schaduw ondersteuner op scholen. Daarnaast werk ik sinds 2018 ook hooggevoelige kinderen (met een sterke wil). Ik ben rustig, open en maak graag contact door te spelen. Ik ben erg vindingrijk en kan tegen een stootje.
Werkwijze: Ik start altijd graag met een kennismakingsgesprek om de ouders en het kind te leren kennen. Zo kunnen we samen bekijken wat er nodig is en wat ik kan betekenen. Het begeleiden van de kinderen met autisme kan via het PGB. Ik kan frequent worden ingezet. Voor de hooggevoelige kinderen en hun ouders zijn er verschillende trainingen mogelijk.
Doelgroep: Hooggevoelige kinderen (met een sterke wil) van 1 t/m 12 jaar en hun ouders
Kinderen met autisme van 1 t/m 12 jaar.
Categorie: gezondheid, ontwikkeling, opvoeding
Geregistreerd: SKJ

logopraktijk[1].jpg

Over jezelf: Ik ben Jacqueline van der Made, reeds 25 jaar actief als Kindertherapeut Doorn. Middels huisartsen, GGD en scholen komen de zorgvragen binnen.
Naast kindertherapie, verzorg ik opvoedondersteuning, schoolgesprekken en systeem (gezins) therapie.
Ik heb een zorgcontract met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Werkwijze: Speltherapie, cognitieve therapie, transactionele therapie, hypnotherapie, werken met metaforen, oplossingsgerichte therapie etc.,
Doelgroep: Elk kind wat klem komt te zitten. Van faalangst, ontwikkelingsstoornissen, slaapstoornissen, angstproblematiek, somatoforme stoornissen, schoolweigering, echtscheidingsproblematiek, dysfunctionele communicatie, rouw, pesten, geen aansluiting op school, verstoorde sexuele ontwikkeling, misbruik.
Met andere woorden van mild tot Specialistische GGZ
Introtekst: Kindertherapie voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.
Orthopedagoog
Opvoedondersteuning
Intensief Ambulante Gezinsgesprekken
Systeemtherapie (gezinstherapie)
Categorie: kinderen van 4 t/m 18 jaar
Geregistreerd: Gemeente Utrechtse Heuvelrug
NVPA
AGB
SKJ in afwachting

IMG_1442[1].jpg
Emmastraat 30, Den Haag, Nederland

100%IK Loopbaanbegeleiding

Zit je klem in je werk? Wil je het beter en leuker? Wil je weten wat je nodig hebt om jouw 100%IK weer te laten stralen? Helder krijgen waar je energie van krijgt, blij van wordt en wat je motiveert? Wij helpen je weer koers te (her)pakken. En zelf weer aan het stuur te staan van je loopbaan met bewustwording en actie. Waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt, je obstakels overwint, je loopbaankeuzes breder leert aanvliegen en je je gesterkt voelt om de stappen te zetten die jou en je werk 100%Ik maken.

100%Ik outplacement

Van baan moeten veranderen, is niet altijd even plezierig en het verlies van werk kan gepaard gaan met veel emoties, maar het realiseren van uitzicht op een nieuwe baan en het verwerven daarvan, kan veel energie en kansen opleveren. Het 100%IK outplacementtraject geeft je richting, zet je in je kracht, geeft je hernieuwde energie en wij helpen je naar concrete actie op de arbeidsmarkt en die baan die 100% bij jou past. De begeleiding wordt ervaren als positief, concreet, actiegericht en no nonsens.

100%IK Burnoutherstel

100%IK burnout herstel focust zich op stressreductie in je lichaam, geest en gedrag. Maak je gebruik van onze begeleiding, dan kies je voor een wetenschappelijk onderbouwde, in de praktijk hoog gewaardeerde, warme, praktische maatwerk aanpak van jouw (werk)stress en uitputting. Met oog en oor voor jou en jouw persoonlijke situatie dat vinden wij belangrijk. In jouw begeleiding draait het om het herstellen van je vitale reserve, plezier en energie; dat je je weer krachtig gaat voelen, kunt ontspannen en voluit kunt leven

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over.

Heb je een specifiek ontwikkelvraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Of wil je gewoon eens sparren hoe het er bij jou voorstaat op loopbaangebied en wat je zou kunnen helpen. Schroom niet en neem contact met me op! Ook met jouw vraag kan ik je vast helpen!
Bel me voor meer informatie op 06-81754317.
De koffie/thee/water staat voor je klaar 😉

 

Over jezelf: Susanna (1969) oprichtster van 100%IK en moeder van twee kinderen. Susanna’s favoriete dingen in de wereld zijn lachen, dynamiek, schat zoeken, verbinding, groei en een high five geven!

Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden, adviseren en inspireren van mensen en organisaties in relatie tot leven en werk. En is ruim 20 jaar werkzaam geweest binnen de arbeidsbemiddeling, coaching, toeleiding en re-integratie bij o.a. CWI en UWV Werkbedrijf.
Zij heeft diverse functies vervuld waarbij het begeleiden, coachen, adviseren en motiveren van mensen en het adviseren van organisaties een belangrijke rol heeft gespeeld.

Toen Susanna een naam zocht voor haar bedrijf zocht zij naar iets persoonlijks maar ook iets met een symbolische betekenis. Susanna heeft altijd een fascinatie gevoeld voor de mogelijkheden van persoonlijke groei en ontwikkeling bij mensen. Zij brengt graag beweging op gang. Susanna vindt het fascinerend om mee te denken en te stimuleren bij het bewust worden van latente dromen en verlangens, en een concrete vertaalslag te maken naar het (werkende) leven. Er is voor haar geen betere voldoening dan haar ervaring en kennis met anderen te kunnen delen. Haar inzet daarbij is overeenstemming te maken met je hoofd, hart en denken. En inzicht te geven in het (her) erkennen van onvermoede talenten of verborgen kwaliteiten. 100%IK!

Zij vindt het belangrijk dat je je als klant veilig en vertrouwt voelt, en kan handelen vanuit eigen verantwoordelijkheid en eigen waarden. Wees

100%IK!
Haar dynamische stijl kenmerkt zich door enthousiasme, oplossingsgerichtheid, no nonsens, praktisch en humor! Haar kwaliteit is om je op een creatieve en onverwachte manier in beweging te krijgen. Zo zal je op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier aan je loopbaandoelen werken en er zal altijd veel gelachen worden.

Haar specialisatie is ondersteuning bij alle loopbaanvragen en herstel bij stress en spannings gerelateerde klachten.

Susanna volgde de HBO opleiding Sociale Zekerheidskunde, de HBO opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming en de Post- HBO opleiding gecertificeerd loopbaanbegeleider. Zij beschikt over de licentie psychologisch testen licentie A en B en bekwaamde zich in biografisch werken, wandelcoaching, Loopbaan keuze matrix, Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), Emotional Freedom techinque (EFT), Rationeel Emotionele Therapie (RET), creatieve werkvormen en Chronische Stress Release (CSR). Ook ontwikkelde zij een eigen methodiek bij herstel van- en werk gerelateerde begeleiding bij spannings- en stressklachten. En heeft zij een bedrijfsgericht preventief aanbod ontwikkeld voor stresspreventie.

Mijn motto; onderzoek, kies en doe, want dat is de beste manier van leren!
Werkwijze: Je kan bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding, burnout coaching en outplacement.

100%IK Loopbaantrajecten verlopen volgens 3 fases en 6 gesprekken:
Fase 1; Ontdekken
Dit is een cruciale fase die vaak over het hoofd wordt gezien. Maar hier leg je de basis voor de volgende stappen. Je denkt in deze fase na over een aantal belangrijke vragen: Wat WIL je? Wie ben je als werknemer? Waar ben je trots op? Waar ben je goed in? Wat maakt je uniek? Wat geeft energie en wat zijn je verlangens ten aanzien van werk? Al dan niet in combinatie met een online persoonlijkheidsvragenlijst, een interesse en/of competentieprofiel of een 360 graden feedback, waarbij je je omgeving vraagt mee te denken. Je denkt na over je onderscheidend vermogen. Wat is jouw toegevoegde waarde? Wie ben jij als professional en wat heb jij te bieden?
Fase 2; Kiezen
Je weet wie je bent en wat je nou zo uniek maakt. Het is tijd om te gaan kiezen voor je toekomst: Wat wil je nou eigenlijk bereiken? Wat is je koers voor komend jaar en daarna? Wat is je doel, wat heb je nodig, wie wil je benaderen bij welk bedrijf en wat wordt jouw unieke eigenschap en kennis/vaardigheid?
Fase 3; Vertellen, netwerken, volhouden.
In deze fase ga je nadenken over hoe je je boodschap over de bühne krijgt op een authentieke manier die past bij jou. Wat vertel je? En wat vertel je niet? Bijvoorbeeld door middel van een elevator pitch en/of inzet social media gebruik. En vooral doorgaan! Houd de moed erin. De aanhouder wint. Je denkt in deze fase na over het implementeren in je dagelijkse leven: Hoe ga je dat doen, wat is daarvoor nodig? Wanneer? Heb je hulp nodig? En wie of wat is dat dan? En bijsturen waar nodig. Om jezelf maximaal te faciliteren maken we een actieplan dat je in staat stelt om gegronde en concrete verdere stappen te maken.

Burnout coaching of outplacment

Je kan kiezen voor een kort begeleidingsherstel traject van 3 maanden of een begeleidingstraject met minimaal een half jaar begeleiding; bij beide mogelijkheden werken we actief aan het herstel van jouw vitale reserve, aan nieuwe loopbaankeuzes en aan een persoonlijk terugvalpreventieplan en mits van toepassing en als je daar naar op zoek bent, een persoonlijk werkhervattingsplan bij re-integratie.

Outplacement

Soms is het onvermijdelijk dat de wegen van een organisatie en medewerker zich scheiden. Dat kan diverse redenen hebben, denk bv aan; een reorganisatie, bedrijfssluiting, fusie of bijvoorbeeld een conflictsituatie of langdurige ziekte. Een ontslag veroorzaakt bijna altijd onzekerheid en een klap voor je zelfvertrouwen.

En hoe vaak zie je dat juist de mensen die goed in hun energie zitten en weten wat ze willen en kunnen, veel sneller een nieuwe baan vinden dan mensen die nog last hebben van het accepteren van het ontslag. Rouwverwerking is dus nodig om je ontslag een plaats te geven voordat je verder kan. Jezelf herpakken, weten wat je waard bent en weten waar voor jou kansen liggen is dus bij de start van je outplacement heel belangrijk. Belangrijker dan direct een gelikte sollicitatiebrief en dito LinkedIn profiel op te tuigen. Want wat is jouw toegevoegde waarde?

Wij helpen je de angel uit je verdriet te halen, nieuwe loopbaanpaden te ontdekken en kiezen en wij vliegen je kansen op de arbeidsmarkt breder aan dan je gewend bent. Zo kom je tot keuzes en oplossingen. Het proces van herpakken en de inventarisatie van jouw kansen op de arbeidsmarkt op basis van wie jij bent en wat jij kunt, gaat veel sneller in intensieve maatwerk sessies. Altijd 1 op 1 en met volledige en toegesneden aandacht voor jou! In de 100%IK outplacementtrajecten nemen we hier de tijd en ruimte voor.

100%IK ondersteunt je bij het werken aan een nieuwe toekomst en het vinden vaneen nieuwe baan. Hierbij laten we geen kans onbenut! Het traject kan resulteren in een nieuwe passende functie bij een andere werkgever of misschien wel zelfstandig ondernemerschap.

Persoonlijke aandacht en maatwerk
100%IK biedt in haar outplacementtraject persoonlijke en toegesneden aandacht, inspiratie, ondersteuning en coaching door loopbaanadviseurs, recruiters en een social media trainer gespecialiseerd in het Nieuwe Solliciteren. Afhankelijk van de doelstelling van de inzet van een traject werken wij met beproefde oude en nieuwe methoden en technieken. Zodat je een goede basis hebt voor een optimaal persoonlijk traject dat in samenspraak met jou vorm krijgt.

100%IK heeft veel mogelijkheden in huis om jouw persoonlijk traject tot een succes te maken: Psychologische testen, Werkscan, Talenten analyse, Loopbaan oriëntatie testen, een uitgebreid netwerk en niet te vergeten de inzet van het nieuwe solliciteren en Personal Branding. Up to date en met de nieuwste tools en inzichten helpen wij je kansen te creëren op de arbeidsmarkt.
Doelgroep: Voor iedereen die een loopbaanvraag heeft en weer zingend naar zijn werk wil!
Young professionals, mid carreer, alle mensen met spanning gerelateerde klachten en burnout. Ik werk voor alle doelgroepen.

Geregistreerd: Beroepsvereniging Noloc

logo bewerkt definitief.png
Forel 21, Zuid-Scharwoude, Nederland

Over jezelf: Ik ben Angelika Plak, ontzorgcoach, onafhankelijk zorgconsulent en individueel begeleider. Dankzij 16 jaar persoonlijke ervaring met een meervoudig gehandicapte dochter en een zoon die op latere leeftijd te horen kreeg dat hij een progressieve spierziekte heeft, heb ik een brede ervaring met betrekking tot de zorgregels en zorgvragen. Zowel voor wat betreft lichamelijke problematiek als voor wat betreft gedragsproblematiek. Ik weet exact wat er in welke situatie nodig is en hoe dat te verkrijgen!

Daarnaast ben ik 28 jaar werkzaam bij een notariskantoor, waardoor ik veel ervaring heb met het lezen van de wet-en regelgeving en het opstellen van officiële documenten.

Mijn ervaring is dat je als ouder veel te vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd, heel vaak het wiel opnieuw moet uitvinden, eeuwige wachttijden hebt en continue moet zoeken naar begrip. Je verdient het als ouder of als volwassene met een zorgvraag om ontlast en begeleid te worden op elk gebied van de zorgregelgeving en dat je bovendien de juiste hulp in kunt schakelen bij alle procedures en administratie. Op die manier kun jij tijd besteden aan de zorg voor jouw kind, aan jouw leven of aan dingen die er voor jou toe doen.

Missie
Mijn missie is ouders en ouderen te begeleiden bij hun zoektocht naar de beste ondersteuning in de thuissituatie. Vanuit passie lever ik een actieve- en positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven bij zorgintensieve gezinnen en ouderen.

Visie
De zorg voor kwetsbare kinderen en ouderen moet en kan beter. Iedereen verdient een kans op een kwalitatief gelukkig leven, ieder op zijn manier.
Mijn visie is dat ouders en ouderen met al hun vragen op het gebied van zorg en welzijn terecht kunnen bij één onafhankelijk persoon, hun eigen Ontzorgcoach.

Werkwijze: We maken eerst een afspraak voor een intakegesprek. Dit is een persoonlijke kennismaking met alle direct betrokkenen. Tijdens de intake bespreken we jullie vraag en wensen en kijken we ook of er een goede wederzijdse klik is.

Hierna maak ik een plan van aanpak waarin alle afspraken komen te staan. Nadat jullie akkoord zijn gegaan en onze overeenkomst is getekend, ga ik aan de slag.

Op de afgesproken tijden informeer ik jullie over de gang van zaken. Dit kan telefonisch of via de mail. Ook kunnen we opnieuw een afspraak maken. We gaan alles in werk stellen om samen een passende oplossing te vinden voor al jullie vragen en problemen.
Doelgroep: Zorgintensieve gezinnen en ouderen met een begeleidingsvraag of zorgaanvraag van een PGB en Zorg in Natura.
Introtekst: De Ontzorgcoach, het adres voor alle zorgintensieve gezinnen en ouderen met een begeleidingsvraag. Begeleiding bij PGB en zorg door een ervaringsdeskundige.

De zorg is nooit klaar bij zorgintensieve gezinnen en ouderen. Ervaring heeft geleerd dat het aanvragen van voorzieningen door een professional of een buitenstaander naast tijdwinst leidt tot meer rust, overzicht en succes.

De Ontzorgcoach, Angelika Plak, kent de weg in “zorgland”, weet hoe vervelend de bureaucratische rompslomp is en hoe ingewikkeld het kan zijn om te werken met meerdere zorginstanties tegelijk.

Ik geef onafhankelijk en deskundig advies. Ik denk met je mee naar de beste ondersteuning voor jou, je kind of je naaste. Ik neem de administratieve rompslomp uit handen en luister naar jouw wensen op het gebeid van zorg.

Als ontzorgcoach neem ik een stuk regeldruk weg, waardoor jij tijd kan besteden aan dingen die er voor jou toe doen.
Geregistreerd: Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en AGB code.

Westerstraat 54, Oudorp, Alkmaar, Nederland

Over jezelf: Een ding wat ik geleerd heb is wat er ook gebeurd als je doorzettingsvermogen heb kom je er. Dingen die je overkomen gebeuren met een doel. Als je dat in de gaten heb dan ben je al dichtbij de oplossing. Het zelfde geldt ook voor jou lichaam. Als je goed naar je lichaam luistert dan weet je wanneer je moet stoppen of dat je tekorten heb. (know your body)
Werkwijze: Psychosociaal & Psychotherapie
Na aanmelding via e-mail of telefonisch volgt een afspraak voor een intakegesprek.
Voorafgaand aan de intake ontvangt u een vragenlijstformulier dat ingevuld dient te worden. In het intakegesprek onderzoek ik samen met u zorgvuldig de problemen en hoe u ermee omgaat (taxatie). Naar aanleiding van het gesprek doe ik u een behandelingsvoorstel. Als u hiermee akkoord gaat, kan de behandeling starten. Hoeveel sessies nodig zijn is afhankelijk van uw hulpvraag.
Lichamelijk behandeling
Is de behandeling op de afspraak zelf.
Doelgroep: 4- 80+
Introtekst: Elk mens maakt een hoop mee in zijn leven. Maar wat doe je ermee? Zoek je iemand die je helpt om een stukje op je levenspad mee te lopen, of je missie te onderzoeken? Neem dan contact met mijn op.

Geregistreerd: NFG, VVP, VCRT, RBCZ

121.jpg
Oosterzoom 21 9321 EG, Peize

Over jezelf:

Wij zijn Tineke en Mark en we noemen ons Tima Zorg. Sinds 2018 zijn wij voor ons zelf begonnen. Daarvoor hebben we vele jaren voor andere organisaties gewerkt. We vinden kleinschaligheid en persoonlijk contact erg belangrijk. Op die manier kunnen we gericht werken, snel hulp bieden en ons richten op de echte hulpvraag. Voor iedereen kunnen we zorg en ondersteuning bieden en maatwerk leveren. Wij hebben allebei onze specialiteiten en dat maakt ons als team zeer sterk. Natuurlijk zijn we discreet en u kunt op ons bouwen en vertrouwen.
Werkwijze:
Bij Tima Zorg beginnen wij altijd eerst met een intakegesprek. Dit is een eerste kennismaking zodat de cliënt en/of ouder en/of vertegenwoordiger een goed beeld kan krijgen van Tima Zorg en wij een goed beeld krijgen van de cliënt. Centraal in dit gesprek en eventuele vervolggesprekken staan de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Na het eerste gesprek beoordeelt Tima Zorg of de gevraagde zorg of ondersteuning geboden kan worden. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Daarna brengen wij de gewenste begeleiding en ondersteuning in kaart en komen wij met een plan van aanpak. (Zorgplan)
Doelgroep:

  • Administratieve of financiële ondersteuning
  •  Ambulante begeleiding
  • Gedragskundig advies
  • Gezinsbegeleiding
  • Problemen op of met school
  • Psychische problemen
  • Werk en dagbesteding
12027633_1678096039094819_447247909341747646_n.jpg

KKO biedt u hulp bij persoonlijke problematiek, faalangst, emotieregulatie, sociale vaardigheid en bij beginnende depressieve momenten.

Naast de begeleiding hiervan bieden wij groepstrainingen om het kind en het gezin weer te helpen om stabiel te functioneren. Mocht er gedurende het proces in geschat worden dat er intensievere zorg nodig is, dan wordt het kind/gezin door verwezen naar de een zorginstelling die dit kan bieden.

Wij bieden daarnaast geaccrediteerde trainingen aan professionals. Hiermee zorgen wij voor actuele kennis en vernieuwde inzichten binnen de zorg en nemen dit natuurlijk ook gelijk mee in ons zorgaanbod.

Over mij:

Ik ben sinds januari 2014 afgestudeerd als Sociaal Pedagogische Hulpverlener. Ik ben sinds september officieel gestart met dit bedrijf. Ik ontwerp zelf de programma’s voor de trainingen en voer het geheel zelf uit.

Mijn werkwijze:

Voor gezinsbegeleiding bestaat de werkwijze uit:

Intake gesprek: ter oriëntatie van de hulpvraag.
Tweede gesprek: ter verduidelijking van de hulpvraag en passende zorgplan.
Derde gesprek: voor het overeenkomen van de zorgplan

vanaf 4e moment wordt de zorgplan uitgevoerd. (dit bestaat uit individuele begeleiding en kleine groepsbegeleiding). De groepsbegeleiding is nooit groter dan 5 deelnemers. Voor het gezin worden er enkele ouderochtenden/avonden verzorgd en om de zes weken vindt er een evaluatiegesprek plaats.

Voor professionaltrainingen:
trainingen op het gebied van communicatie, pedagogiek en agogiek.
Maatwerk: Mogelijkheid tot het samenstellen van een passend programma.
In-company: Mogelijkheid om op het werkende bedrijf getraind te worden.
Individuele begeleiding: Mogelijkheid om individueel getraind te worden d.m.v. een passend programma.
Open inschrijving: Er worden door het jaar heen meerdere momenten ingepland en dat maakt het mogelijk voor deelnemers om een training te volgen.

Wat ons uniek maakt is dat wij naast alle trainingen graag investeren in de verbetering op de werkvloer. Hierdoor is het mogelijk om gedurende het komende jaar na het volgen van een training om intervisiemomenten bij te wonen. Zo bieden wij ondersteuning om het geleerde ook echt uit te voeren in de praktijk.

Mijn Doelgroep:

Kind en gezin
+
professionals.

FB-header.png
FB-header.png
Hetty.jpg

Welkom bij:

Jouw ouders, mijn zorg

Ik bied begeleiding bij beginnende dementie, ontzorg mantelzorgers en help ouderen zolang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.
Ik werk binnen een straal van ongeveer 60 kilometer vanuit Lelystad. Dus in Flevoland en in delen van Utrecht, Gelderland en Overijssel.
Dus hebt u begeleiding of ondersteuning nodig voor een partner, ouder of andere dierbare met dementie dan bent u bij mij aan het juiste adres.
Bent u een overbelaste mantelzorger en wilt u graag (tijdelijk) ontlast worden: ik kan één of meer taken van u overnemen.
Wilt u thuis blijven wonen, maar levert dit problemen op: ik breng samen met u de problemen in kaart en help bij het oplossen ervan door de juiste hulp of zorg te organiseren.

Over mij:

Ik ben Hetty Termaat-Steenbergen (1959). Begin 2015 ben ik voor mezelf begonnen, omdat ik toen de kans kreeg om te gaan doen waar mijn hart naar uitgaat: werken met en voor ouderen. Ik heb van kleins af aan een enorme liefde voor ouderen. Mijn passie is om hen te helpen zo goed en zo gelukkig mogelijk te leven, ongeacht leeftijd of beperkingen.
Dat betekent dat ik tot het uiterste ga om dit voor “mijn mensen” te bereiken, want hun wensen staan voor mij centraal. Als “mijn mensen” blij zijn, ben ik blij.

Mijn Doelgroep:

Senioren en mantelzorgers

Ik ben geregistreerd:

St. Klachtencommissie Gezondheidszorg

KIWA/www.mijnkeurmerk.nl

Kamer van Koophandel 62281151

busybee-logo.png

Welkom bij:

Prikkeltjes, zoveel prikkels die bij de een nog harder binnenkomen dan bij de ander. Wat als je problemen ervaart bij de prikkelverwerking? Wat te doen wanneer jij, en/of je kind, zich nergens meer ontspannen voelt? Stuur mij een email voor meer informatie.

Over mij:

Ik ben momenteel jeugdzorgwerker in het midden van het land,  sociaal werker, ondernemer, (ambulant) begeleider en flexwerker via Solutions support. Psychiatrie, LVB, jeugdzorg, Ouder-kind, verslaving. Alles met als doel het welzijn van kinderen, jongeren, gezin te verbeteren en te ondersteunen, dit heeft ook als doel preventief te werken en eigenwaarde, het gevoel van waardevol te zijn mee te nemen richting het volwassen worden. Waar liggen je krachten, wat kan je wel. Waar ben jij verantwoordelijk voor en waarvoor niet, neem je dit mee in je leven, voel je je schuldig of overweldigd en kan je dit niet uiten zonder dat je hierbij last hebt van jezelf of anderen van jou? Krijgt u of jij geen contact met je kind of zus broer of iemand om wie u of jij veel geeft? Dit doet verdriet maar vaak is het een schreeuw om hulp wanneer iemand zich afsluit, agressie toont, slechte hygiëne, of juist erg passief en niet in gesprek wil. Onbegrepen gedrag, zich onbegrepen voelen en waar gaat dit naartoe? Ik kan hierbij helderheid geven en helpen contact te leggen zodat het weer veilig gaat voelen om in dezelfde ruimte te zijn of contact te maken zonder te schreeuwen of andere uitingen van onmacht. Aansluiten is hierbij de sleutel, zonder contact en begrip is er geen stap 1 te maken.

Mijn werkwijze:

Op de site http://www.prikkeltjes.nl schrijf ik mijn werkwijze uit. De site is momenteel in ontwikkeling. We maken kennis, daarna brengen we samen in kaart wat de hulpvraag is en wat ik daarin kan doen en wat jij zelf kan doen.

Wanneer er doorverwezen kan worden of moet worden kan ik dit ook met u of jou samen doen. Losse workshops schilderen/kleien of anders creatief bezig zijn, behoort ook tot de mogelijkheden. Ik werk graag met het gezin of individu door eerst onderzoek te doen en betrek daarbij het sociale netwerk waar mogelijk.

Bij alleen wonende mensen, jongeren of jong volwassenen biedt ik training en oefening aan op alle aspecten van het leven, zingeving, eigenwaarde, bescherming van jezelf, steviger in je schoenen staan, hygiëne, alles waar we samen tot de conclusie komen dat jij of jullie of u aan wilt werken en waar je zelf niet uitkomt.

Mijn Doelgroep:

Alle kinderen, jongeren en (jong) volwassenen die zich in het dagelijkse leven vaak overweldigd voelen door alle prikkeltjes en prikkels die er op hen afkomen.

Ik heb ervaring met mensen die leven in een sociaal isolement, onbegrepen gedragsstoornissen, automutilatie in allerlei vormen, verslaving aan gamen, drugs en alcohol, agressie op voorwerpen en omgeving zowel als tegen personen gericht. Jonge ouders die een kindje verwachten of reeds hebben, crisisgesprekken en ambulante thuisbegeleiding, hierbij kan je denken aan administratieve hulp, huishouding leren onderhouden, slaapritme, sociale contacten leggen en agressieregulatie. Iedereen die graag wat helderheid in de chaos wil en hierbij wel wat hulp kan gebruiken. Zowel kinderen als jong volwassenen.

branding-image.jpg
branding-image.jpg
header-1.jpg

Welkom bij:

Voel je je al langere tijd gespannen of word je snel boos?
Voel je je al langere tijd somber en gedeprimeerd? Of voel je je leeg en uitgeput?

Misschien verlang je naar ontspanning en naar meer innerlijke rust en vrede. Wellicht heb je behoefte aan meer positiviteit binnen je relaties of aan meer zingeving in je leven? En wil je daar graag verandering in brengen? De OplaadFabriek kan je hierbij helpen.

You, yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection.” – Buddha

Een periode waarin je klachten ervaart, vraagt erom om stil te staan bij jezelf. Je klachten en symptomen zijn een belangrijk signaal en wijzen je de weg naar je onderliggende behoeftes. Deze klachten zijn bij de OplaadFabriek te “ont-dekken”. Waar je nu zit, dat is niet je ‘eindstation’. Ont-wikkel je bij de OplaadFabriek.

De OplaadFabriek heeft een eigen filosofische benadering van klachten rondom jouw geestelijke gezondheid. Onze visie is gebaseerd op de volgende elementen die de basis leggen voor een gezonder en gelukkiger leven:

Een warme menselijke omgeving (veilige omgeving en warme relaties)
Een gezonde levensstijl (beweging, voeding, natuur)
Innerlijke balans (zingeving, meditatie en zelf-inzicht)

De OplaadFabriek is een private GGZ instelling met K.v.K. nummer 61484768.
De OplaadFabriek is een 2e-lijns GGZ instelling voor specialistische geestelijke gezondheidszorg (BIK codes: 86913, 86222, 86919).
De OplaadFabriek is goedgekeurd inzake de WTZi : Wet Toelatingen Zorginstellingen.

https://deoplaadfabriek.com/meld-je-aan/

Over mij:

Luc is een van de oprichters van de OplaadFabriek. Hij heeft een positieve energie, communiceert direct en gegrond. Luc is de Oplaad-coach voor adviezen en inspirerende gesprekken rond spiritualiteit, filosofie, je plek in de wereld, je werk of bedrijf en levensstijl waaronder voeding en beweging. Zijn overtuiging: Liefde is het antwoord.

Onze Werkwijze

Met de OplaadFabriek willen we een meer menselijke en natuurlijke aanpak voorstaan. De OplaadFabriek staat voor een gezonde levensstijl met voldoende activiteit in de natuur en rust, gezonde voeding en warm menselijk contact.

We werken persoonlijk, op-maat en klantgericht met als doel, je (weer) positiever en gelukkiger in het leven te laten staan. Spreekt onze filosofie je aan, dan staat er niets in de weg om de eerste stap te zetten: Maak een afspraak voor de gratis intake.

Het Oplaad-traject bestaat uit twee stappen

Stap 1

Je vertelt jouw verhaal. Jouw historie, de belangrijke gebeurtenissen, je huidige situatie en je wensen komen uitgebreid ter sprake. Het samen doornemen van je levensverhaal, zonder dat daar een oordeel over wordt geveld, kan verrassend veel begrip en inzicht teweeg brengen. Tijdens de gesprekken wordt jouw verhaal beknopt opgeschreven.
Naar aanleiding van deze informatie wordt er bekeken welke therapieën voor jou het meest van toepassing zijn en wordt er een therapie-plan voorgesteld. Dit kunnen therapieën van de OplaadFabriek zelf zijn, combinaties of therapieën zijn, van onze partners. Er zal dus meestal een combinatie van verschillende therapieën worden opgenomen.

Stap 2

De therapieën zullen plaatsvinden, zoals in het plan is opgenomen.
Voeding en veranderingen aan je levensstijl en introducties met meditatie en de basis vragen vanuit de filosofie en spiritualiteit vormen hier een onderdeel. Zingeving en inzicht werken preventief en verduurzamen de gemaakte vorderingen.
Tussendoor houd je contact over je vorderingen, per e-mail, ‘Skype’, en/of telefoon en heb je dus een aanspreekpunt tijdens deze periode.
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek

Graag nodigen we je uit voor het gratis intakegesprek waarin je vrijblijvend kennis kan maken en wij een korte analyse doen van jouw situatie. We bekijken bij de intake wat we voor je kunnen betekenen. Maak een afspraak via deoplaadfabriek@gmail.com

OnzeDoelgroep:

1) Depressie en somberheid

Voel je je al langere tijd somber en gedeprimeerd?
Of voel je je leeg en uitgeput?

Je hebt wellicht het gevoel hier niets aan te kunnen doen. En tóch zijn er zeker mogelijkheden. Je kunt je stemmingsklachten drastisch reduceren en ervoor zorgen dat je weer lekkerder in je vel komt te zitten. Gun jezelf de mogelijkheid om hier iets in te veranderen.

2) Spanningsklachten en PTSS

Merk je dat je sneller en emotioneler reageert dan vroeger? Komen je werk en/of privé relaties tegenwoordig eerder en meer onder druk te staan? Voel je je onmachtiger en voel je continue een spanning? Dit kan je leven knap lastig maken.

Wellicht heb je ooit een indrukwekkende negatieve ervaring doorgemaakt? Het kan soms dat spanning hierdoor, pas na jaren plots aan de oppervlakte komt; soms door een recente andere (negatieve) ervaring.

Heb je wellicht het gevoel hier niets aan te kunnen doen? Tóch zijn er mogelijkheden. Je kunt deze klachten drastisch reduceren en ervoor zorgen dat je weer lekkerder in je vel komt te zitten. Ook je gezin. Gun jezelf de mogelijkheid om hier iets in te veranderen.

Onderzoek wijst uit…

“Woede en wraak zijn geen onbegrijpelijke gevoelens voor getroffenen van ernstige schokkende gebeurtenissen. Bij veel cliënten komt woede zelfs voor als voornaamste en vaak meest hinderlijke klacht, óók voor de omgeving”.

Woede is een symptoom, en achter het symptoom schuilt doorgaans een hele cascade van reacties en problemen. Zo blijkt ‘PTSS-woede’ significant geassocieerd te zijn met verminderd gezinsfunctioneren, fysieke en emotionele mishandeling en verminderde algehele lichamelijke gezondheid. (bron)

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards. – Soren Kierkegaard
Categorie: Meer innerlijke vrede en geluk door Therapie, Meditatie, Gezonde Voeding, Beweging en in de Natuur “Zijn”….

Geregistreerd:

De OplaadFabriek is een 2e-lijns GGZ instelling voor specialistische geestelijke gezondheidszorg (BIK codes: 86913, 86222, 86919).

De OplaadFabriek is goedgekeurd inzake de WTZi : Wet Toelatingen Zorginstellingen.

VanRupsTotVlinder.png

Welkom bij:

Welkom bij van rups tot vlinder, coachpraktijk van Jennifer Weerman in Hilversum. Van rups tot vlinder biedt hulp bij rouwverwerking aan kinderen, jongvolwassenen, ouders en professionals.

Over mij:

Ik ben Jennifer Weerman, geboren in 1983 in Hilversum.

In de loop van de jaren maakte ik zelf ingrijpende dingen mee. Ik raakte al op vroege leeftijd bekend met verlies en rouw en de gevolgen daarvan. Zo had ik last van concentratieverlies op waardoor leren er niet gemakkelijker op werd.

Het positieve van de ervaringen die ik heb meegemaakt is dat ik gefascineerd raakte door rouw en rouwverwerking. Tijdens mijn studie SPW3 (leidster kinderopvang) schreef ik dan ook een eindscriptie met als onderwerp ‘Rouwverwerking bij kinderen’.

Tijdens mijn onderzoek voor deze scriptie werd ik mij bewust van wat ik wilde. Ik wilde meer leren over rouw en rouwverwerking en anderen helpen met de opgedane kennis. Tijdens mijn vervolgopleiding SPW4 (activiteitenbegeleiding) zette ik als eindopdracht een workshop neer in het teken van omgaan met rouw in kinderopvang, gehandicaptenzorg en bejaardenzorg.

Tijdens beide opleidingen werkte ik als oproepkracht in de zorg, daar kwam ik in aanraking met ouderen die te maken hadden gekregen met vroegtijdig overlijden van hun kinderen. Wat hun bond: de wens dat er iemand voor hen, en voor de overige kinderen in het gezin was geweest om hun bij dit verlies te begeleiden. Door dit werk werd ik steeds meer bewust van mijn droom.

Ik volgde na de SPW4 eerst een opleiding in de zorg en uiteindelijk ben ik verder gegaan met de opleiding HBO pedagogiek aan de Hogeschool van Utrecht. Daarnaast ben ik de opleidingen kindercoaching en kinderpsychologie gaan volgen bij Laudius. Tegelijkertijd startte ik mijn praktijk Van rups tot vlinder.

In de praktijk Van rups tot vlinder kan ik alles kwijt wat ik heb geleerd tijdens mijn verschillende opleidingen, maar niet in de laatste plaats mijn eigen verlieservaringen. De kinderen en ouders die bij mij in de praktijk komen, plukken hier de vruchten van. Doordat ik hen mag begeleiden en doordat ik mijn kennis en ervaring via lezingen en workshops mag verspreiden.

http://vanrupstotvlinder.nl/over-mij/

Mijn werkwijze:

Mijn begeleiding verschilt per vraag. Niet voor alle kinderen is ‘praten over’ even gemakkelijk. Daarom maak ik veel gebruik van creatieve werkvormen. Denk aan schrijven, tekenen, schilderen, kleien, knutselen of het maken van muziek. Via deze manier van werken, lukt het kinderen vaak wel om gevoelens en emoties te uiten en los te laten.

Ik kan niet vooraf bepalen hoeveel gesprekken nodig zijn, dit is afhankelijk van de hulpvraag.

Is het niet mogelijk om naar mijn praktijk te komen, dan vindt de begeleiding desgewenst bij jullie thuis plaats.

http://vanrupstotvlinder.nl/werkwijze/

Mijn Doelgroep:

Kinderen van 4 tot en met 18 jaar, hun ouders en professionals die te maken hebben met allerlei vormen van rouwverwerking.

AA-afbeelding-shalom.jpg
AA-afbeelding-shalom.jpg
IMG-20140405-WA0003.jpg

Vanuit mijn praktijk begeleid en coach ik kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis en hun ouders.
Ik bied de kinderen houvast door met ze te spelen, bij de tieners gebruik ik meer creatieve activiteiten en kan ik buitenshuis situaties met ze oefenen.
Mijn houding/ attitude is daarbij essentieel : liefdevol en accepterend.
Op deze manier ervaren de kinderen veiligheid en geborgenheid waardoor ze zich open durven te stellen. Pas nadat een kind zich veilig voelt ontstaat er contact en kan ik met persoonlijke doelen aan de slag.
De ouders coach ik door middel van :
korte workshops rond een thema, training van 6 bijeenkomsten of ik coach bij jullie thuis het gehele gezin.

Zorgaanbod : individuele begeleiding . begeleiding groep.
Mijn diensten kunnen betaald worden uit het PGB of particulier.

Over mij:

Ik ben 55 jaar , moeder van 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Pas na mijn scheiding ben ik weer gaan studeren . Heb achtereenvolgens de diploma’s Spw2 voor gastouderopvang en Pedagogisch medewerker jeugdzorg behaald en ben momenteel bezig met een studie kindercoaching.
De afgelopen jaren heb ik in een woonvoorziening gewerkt, bij het Leger des Heils en mijn stage bij Stichting Groei. Als zelfstandige begeleid ik, nu sinds 2 jaar, al een paar kinderen met een autisme spectrum stoornis.
Mijn visie op hulpverlening is dat u als ouder en kind centraal staat, u behoudt de regie en ik ondersteun daar waar u dat wilt.

Mijn werkwijze:

Kennismakingsgesprek en de intake : gratis.
Begeleiding op maat ; individueel € 30,- per uur.
Begeleiding groep : € 25,- per dagdeel ( max 3 uur)
Hulpverleningsplan schrijven : € 30,-
Tussentijdse evaluatie schrijven : € 30,-

Mijn Doelgroep:

Kinderen van 4 tot 18 jaar met een autisme spectrum stoornis.

Ouders van kinderen met een autisme spectrum stoornis.

Ik ben geregistreerd:

Kiwa Keurmerk gecertificeerd zzp-er.
Kamer van Koophandel 59594055

IIP-logo.jpg
IIP-logo.jpg
3A10WEB.jpg

Als talentencoach begeleid ik jeugd vanaf 9 jaar naar meer eigen kracht, vertrouwen en plezier in het leven. In het coachingstraject ontdekt het kind meer over de eigen talenten en karaktereigenschappen. Door meer zelfkennis heeft een kind als het ware een eigen ‘gebruiksaanwijzing’ in handen.

Dit zorgt ervoor dat een kind zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zijn grenzen kan aangeven en goed voor zichzelf kan zorgen. Een kind voelt dat het de touwtjes in handen heeft. Dit is een waardevolle basis waarop alle talenten verder kunnen groeien.

Een traject bij ‘Ik in praktijk’ geeft ook ouders concrete handvatten voor het dagelijks leven. Zodat het kind en zijn ouders samen vol vertrouwen de toekomst in stappen.

Over mij:

De talenten die ik gebruik in mijn praktijk:
Begeleiden – via een combinatie van samen uitzoeken en zelf aanvoelen richt ik me op wat er op dit moment nodig is om meer in balans te komen.
Op avontuur gaan – ik vind het heerlijk om te struinen in de natuur en ook om nieuwe dingen te ontdekken.
Lachen – ergens de humor van inzien zorgt ervoor dat uitdagingen minder zwaar voelen.
Blik verruimen – ik belicht zaken graag van meerdere kanten. Er is geen één waarheid. Bij de individuele coaching ervaren kinderen en ouders dat ik geen draaiboeken afwerk, maar doe wat passend is. Zo onstaan er unieke oefeningen.

Ik ben een moeder van twee dochters. Na mijn afgeronde psychologiestudie heb ik 12 jaar in verschillende functies gewerkt. Van het bedrijfsleven tot in de jeugdzorg. Na mijn kindercoachopleiding (bij TORI) ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Mijn werkwijze:

In een eerst telefonisch contact bespreken we kort uw situatie en (hulp)vraag. Na een eerste gesprek stuur ik een voorstel voor een coachingstraject. Hierin staat mijn visie rondom de invulling, duur en frequentie van afspraken.

Kijk op mijn site voor mijn volledige aanbod.

Mijn Doelgroep:

Een kind met weinig kennis over zichzelf wordt snel onzeker. Dit geldt ook voor kinderen met een gevoelige kant, die zich snel aanpassen. Het laat andere kinderen vaak bepalen wat ze gaan doen en gedraagt zich buitenshuis vaak anders dan thuis. Overdag snel prestatiedruk voelen en ‘s avonds moeilijk in slaap vallen door een lijf vol met gedachten en gevoelens waar het geen grip op krijgt. Het kennen van je talenten zijn stevige ankerpunten voor het maken van keuzes en het goed zorgen voor jezelf.

Categorie:

ontwikkeling, opvoeding

Ik ben Geregistreerd:

Ik in praktijk staat geregistreerd bij het NFG (Nederlandse Federatie voor de Gezondheidszorg).

Aafke-Dijkstra-Favorites-0002.jpg

Welkom bij:

Praktijk Aafke Dijkstra voor Natuurgeneeskunde, hypnotherapie, EMDR en NEI

Over mij:

Mijn naam is Aafke Dijkstra. Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut, NEI-specialist en EMDR practioner. Daarnaast ben ik vele jaren werkzaam geweest als personeelsadviseur in het bedrijfsleven. Waar ik veel te maken heb gehad met werkgerelateerde stress en burnout klachten. Hierdoor kan ik veel cliënten helpen om vitaal, gezond en in balans te komen en blijven in elke levensfase.

Mijn werkwijze:

Na het eerste kennismakingsgesprek met cliënt wordt samen vastgesteld welke therapie toegepast zal worden. Dit is afhankelijk van de klachten en het gewenste resultaat.
Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website http://www.praktijkaafkedijkstra.nl of bellen naar 06-41023008.
Een email sturen kan ook: info@praktijkaafkedijkstra.nl

Mijn Doelgroep:

EMDR is zeer effectief bij angsten overwerkte traumatische ervaringen
NEI bij emotionele blokkades en bewustwording
Natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde bij vitaal, gezond worden en blijven

Categorie:

Mannen en vrouwen tussen de 12 en 80 jaar

Ik ben geregistreerd:

MBOG (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculair geneeskunde) licentietherapeut,
RBCZ

fotologo.png

Welkom bij:

Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen met een beperking en hun netwerk op alle leefgebieden en in alle levensfases in de 14 Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden) en daarbuiten. Ik help mensen de eigen kracht te versterken en de mogelijkheden te benutten die ze bezitten. Dit vergroot de zelfredzaamheid en het plezier in het leven.

Ik bied individuele begeleiding, in of vanuit de thuissituatie aan mensen met een beperking, hun ouders en verwanten/netwerk. De diensten die ik lever zijn gericht op de ontwikkeling van sociale, emotionele en praktische vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren en participeren in de maatschappij.

Ik werk volgens een aantal kernwaarden. Ik benader de begeleiding vanuit een respectvolle houding die uitgaat van de wensen en mogelijkheden van de mens. De begeleiding kenmerkt zich door een daadkrachtige en doelgerichte houding. Tijdens de begeleiding breng ik overzicht en structuur aan.

Ik stel me ten doel dat mensen ondanks hun beperking zichzelf toch maximaal kunnen ontplooien en de regie over hun eigen leven kunnen voeren. Dit doe ik door mensen op weg te helpen of te begeleiden om zo de huidige situatie in stand te houden en de zelfredzaamheid te vergroten.

De begeleiding kan bekostigd worden uit: persoonsgebonden budget (PGB), zorg in natura (ZIN) of particulier (zonder indicatie, uit eigen middelen). Neem voor meer informatie hierover gerust contact met mij op via telefoonnummer 06-41187372 of stuur een e-mail naar info@remiebegeleidingencoaching.nl.

Over mij:

Mijn naam is Erik Remie, geboren op 4 mei 1981 en woon samen met mijn vrouw en onze twee geweldige zoons in Almelo.

Ik vind het indrukwekkend en fascinerend om samen tot veranderingen te komen, of dit nu tot stand komt door een gesprek of door praktische begeleiding. Graag ben ik praktisch aan de slag en houd ik ervan om ergens de schouders onder te zetten. Dit doen in vorm van een eigen bedrijf is natuurlijk de kers op de taart. Het geeft mij een vrij gevoel om flexibel te kunnen zijn en daarin niet afhankelijk van protocollen te zijn. Zo blijft er tijd over voor het “echte” werk.

Ik heb hiervoor gewerkt bij de Heidehoeve, zorg op maat in Hardenberg waar ik jeugdigen met een beperking heb begeleid in het aanleren van vaardigheden, zoals het plannen van taken, het aanleren van licht huishoudelijk werk, persoonlijke verzorging, het leggen van contacten, etc.

Ook heb ik zelfstandig wonende volwassenen met een beperking begeleid bij de administratie en financiën, het huishouden, het leggen van contacten, het meegaan naar belangrijke afspraken, het structureren van de tijd, etc.

Daarnaast heb ik jeugdigen met een beperking begeleid bij diverse activiteiten binnen een kleinschalige dagopvang in het Polman stadion van Heracles Almelo.

Deze ervaringen maken mij tot een allrounder in mijn werk met specifieke kennis over leven met een beperking.

In het meedenken, doorvragen, luisteren en actie ondernemen zie ik mijn kracht. Graag ben ik daarmee tot meerwaarde voor een ander.

Anderen typeren mij als een doorzetter en geven aan dat ik duidelijk en eerlijk ben.

Er is zoveel te bereiken met mensen, ook als je een beperking hebt, of misschien zelfs juist daarom! Ik zie mezelf als het middel in de weg naar groei. Als mensen weer grip krijgen op hun leven en zich daardoor gelukkiger voelen, dan ben ik blij dat ik daarin een bijdrage heb kunnen leveren. De positieve effecten die dit op de directe omgeving van de cliënt heeft, geeft hoop voor de toekomst en een glimlach op mijn gezicht!

Mijn werkwijze:

Ik hanteer het 8-fasenmodel als methode om mensen te begeleiden met het doelgericht werken aan hun toekomst. Het gaat om een stapsgewijze individuele begeleiding, waarbij de gehele situatie en de vraag van de mens centraal staat.

Het 8-fasenmodel gaat uit van individuele begeleiding, van instroom tot uitstroom, in acht fasen.

  1. Aanmeldingsfase: het eerste contact tussen de cliënt en de begeleider.
  2. Intakefase: een nadere kennismaking tussen de cliënt en de begeleider.
  3. Opnamefase: de opbouw van de hulpverlening aan de cliënt.
  4.  Analysefase: een analyse van het functioneren van de cliënt op 7 leefgebieden.
  5. Planningsfase: het opstellen van een begeleidingsplan.
  6. Uitvoeringsfase: de uitvoering van het begeleidingsplan.
  7. Evaluatiefase: een terugblik op de uitvoeringsfase.
  8. Uitstroomfase: de afronding van de hulpverlening.

De fasen hebben betrekking op 7 leefgebieden:

  1. Zingeving: drijfveren, betekenis, dromen en verlangens, cultuur en waarden, spiritualiteit en motivatie.
  2. Wonen: huisvesting, buurt of wijk, vervoer, huishoudelijke dagelijkse levensverrichtingen (HDL).
  3. Financiën: inkomen, uitgaven, bestedingspatroon, administratie, verzekeringen, financiële zorg voor anderen.
  4. Sociale relaties: gezin, familie, relaties en vrienden, buurtgenoten, professionele contacten, sociale vaardigheden en social media.
  5. Lichamelijke gezondheid: eten, drinken, sport, bewegen, zelfzorg, fysieke conditie, ziekte en handicap.
  6. Psychische gezondheid: welbevinden, zelfzorg, autonomie, ziekte en handicap.
  7. Werk & activiteiten: werk (betaald of onbetaald), dagactiviteiten, activiteiten, opleiding en scholing en vrijetijdsbesteding.

Centraal staan de sterke punten en krachten van mensen en niet hun problemen.

Mijn Doelgroep:

Individuele begeleiding voor volwassenen

Voor wie

Ik bied individuele (woon)begeleiding aan volwassenen die problemen ondervinden in het dagelijkse leven. Het kan gaan om het vergroten van de eigen kracht bij praktische zaken, zoals het omgaan met administratie en financiën, het op orde houden van de huishouding, gezondheid en hygiëne, het vinden van een dagbesteding, sociaal contact, etc. Vertrekpunt voor de begeleiding kan zijn ontstaan uit bijvoorbeeld psychosociale problemen, verstandelijke beperking, gedrags- of ontwikkelingsstoornis of psychiatrische problematiek.

Hoe?

Ik vergroot de zelfredzaamheid en de samen-redzaamheid. Bij zelfredzaamheid gaat het over het versterken van de eigen kracht op de verschillende leefgebieden. Doel is om zo zelfstandig mogelijk te worden en te blijven. De begeleiding kan onder andere betrekking hebben op:

  • Komen tot structuur en veiligheid in de persoonlijke (leef)situatie.
  • Vergroten van de zelfredzaamheid op de verschillende leefgebieden.
  • Vergroten van sociale vaardigheden.
  • Vinden en behouden van een zinvolle dagbesteding.

Wat samen-redzaamheid betreft betrek ik het sociale netwerk, bijvoorbeeld familie of buren actief bij de begeleiding. Doel van het vergroten van de samen-redzaamheid is dat de cliënt niet afhankelijk blijft van zorg, maar bij mensen in de eigen omgeving terecht kan voor advies en stimulans, tijdens en zeker ook na afronding van de begeleiding.

Wanneer en waar?

Op welk moment en waar de begeleiding plaatsvindt, zal ik altijd onderling afstemmen met de cliënt en/of verwanten/netwerk. Vaak is dit thuis, soms op het werk, in mijn praktijk of op een andere gewenste locatie. Dit kan zowel doordeweeks als in de weekenden en in de vakanties.

Individuele begeleiding voor jeugdigen

Ik bied individuele begeleiding aan jeugdigen die problemen ondervinden in het dagelijkse leven. Dit kan gaan om begeleiding bij praktische zaken, zoals het maken van huiswerk, omgaan met geld of letten op gezondheid en hygiëne. Het kan ook gaan om het leren omgaan met anderen, het leren maken van keuzes, het leren om grenzen te bewaken of het vinden van een vrijetijdsbesteding. Ik richt me op wat goed gaat: op de mogelijkheden en de krachten van de jeugdigen, wat zij kunnen en willen en op de toekomst. Vertrekpunt voor de begeleiding kan zijn ontstaan uit bijvoorbeeld psychosociale problemen, verstandelijke beperking, gedrags- of ontwikkelingsstoornis of psychiatrische problematiek.

Hoe?

Ik help jeugdigen zelf hun problemen op te lossen en hun mogelijkheden te vergroten. De begeleiding is gericht op het versterken van wat de jeugdige kan en wil leren, zodat ze steeds zelfstandiger worden. Ik ga altijd uit van de wensen, mogelijkheden, interesses en krachten van de jeugdigen. Het gezin wordt altijd actief betrokken; waar nodig wordt ook het bredere sociale netwerk, zoals familie, vrienden, buren, schoolmentor of (voetbal)coaches betrokken.

De begeleiding die ik bied is afhankelijk van de hulpvraag en kan onder andere betrekking hebben op:

•Bieden van structuur, duidelijkheid en veiligheid aan jeugdigen op basis van hun hulpvragen.
•Vergroten van de zelfredzaamheid op verschillende leefgebieden.
•Vergroten van sociale vaardigheden.
•Het vinden en behouden van een zinvolle vrijetijdsbesteding.

Wanneer en waar?

Op welk moment en waar de begeleiding plaatsvindt, zal ik altijd onderling afstemmen met de ouders/verzorgers. Vaak is dit thuis, soms ook onder schooltijd, tijdens een vrijetijdsbesteding, in mijn praktijk of op een andere gewenste locatie. Dit kan zowel doordeweeks als in de weekenden en in de (school)vakanties.

3059 vj

Over mij:

Ervaren verpleegkundige met hart voor de zorg.

Mijn werkwijze:

Verleen zorg op maat en de zorgvrager staat bij mij op de eerste plaats.
Mijn visie is aardig, waardig en vaardig.

Mijn Doelgroep:

Hulpvragers/ ouderenzorg.

Categorie:

Verpleegkundige

Geregistreerd:

big

Toon 1 - 20 of 117 resultaten