• We hebben veel ruzie, en de periodes tussen de ruzies worden steeds korter.

Twee mensen gaan een relatie met elkaar aan met de verwachting dat je elkaar gelukkig gaat maken, het goed met elkaar zult hebben en kan genieten van elkaars gezelschap. Je begint nooit met de verwachting dat er later huiselijk geweld toegepast zal worden.
Helaas komt geweld in partnerrelaties toch vaker voor dan je denkt. Meestal is er sprake van een glijdende schaal. Het gebeurt zelden dat er direct zwaar fysiek of seksueel geweld wordt gebruikt. Het begint meestal eerst met dreigen, wat later over kan gaan in trekken, duwen, met spullen gooien of tegen spullen slaan of schoppen. Waarna de eerste klap valt of de eerste schop gegeven wordt. De grens wordt steeds verder verlegd en als er niet ingegrepen wordt kan het van kwaad tot erger gaan.

Geweld binnen een relatie vindt vaak plaats volgens een bepaald patroon. Meestal hebben beide partners hulp nodig om het patroon van huiselijk geweld te doorbreken, of ze nu bij elkaar blijven of uit elkaar gaan.

Wanneer er wellicht veel gebeurt is in uw relatie en u komt er samen niet meer uit. Dan is het wellicht goed om samen met een professional uw relatie problemen te bespreken.

Klik hier voor een gespecialiseerde professional op het gebied van relaties.